Home » Δραστηριότητα Σ.Σ.Ν.

Category Archives: Δραστηριότητα Σ.Σ.Ν.

Επιτυχής Πραγματοποίηση Ημερίδας στην ΚΕΔΗΣ

Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων της ΚΕΔΗΣ την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα με θέμα την Δυσλεξία και την εκμάθηση ξένων γλωσσών.

Την Ημερίδα συνδιοργάνωσαν η Μακεδονική Ένωση Καθηγητών Αγγλικής Γλώσσας Πρωτοβάθμιας κ Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών με το Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων της Δ.Δ.Ε.

Αξίζουν συγχαρητήρια στην δραστήρια πρόεδρο της Ένωσης κα. Θεοδώρα Γκένιου καθώς και στα μέλη του Δ. Συμβουλίου. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο Διευθυντής της Δ.Δ.Ε. Σερρών κ. Κων/νος Τενεκετζής και η Υπεύθυνη του Σ.Σ.Ν. κα. Φωφώ Καραμανίδου.

 

 

 

 

 

Χαιρετισμός Υπεύθυνης ΣΣΝ: έγγραφο

 

 

Πραγματοποίηση επιμορφωτικής ημερίδας για τους εκπαιδευτικούς της Δ.Δ.Ε. Σερρών

Ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων διοργανώνει και πραγματοποιεί επιμορφωτική ημερίδα με θέμα: “Τα προβλήματα υγείας στο πλαίσιο της σχολικής ζωής, καθοριστικός παράγοντας δημιουργίας ψυχοκοινωνικών επιπτώσεων”. 

Την ημερίδα συντονίζει η Υπεύθυνη του Σ.Σ.Ν. κ. Φωφώ Καραμανίδου

Την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 18:00 στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Σερρών

Έγγραφο

Πρόγραμμα

 

Πραγματοποίηση Βιωματικής Δράσης «Α’ Βοηθειών» στο Γυμνάσιο Σκουτάρεως

Ο Σ.Σ.Ν. έκανε αποδεκτό το αίτημα συνεργασίας του Γυμνασίου Σκουτάρεως και η υπεύθυνη του σταθμού κα. Φωφώ Καραμανίδου θα πραγματοποιήσει εκπαιδευτική ενημέρωση θεωρητικής και βιωματικής προσέγγισης στους μαθητές και εκπαιδευτικούς με θέμα: «Α’ Βοήθειες: Μικρές πράξεις καθημερινότητας που σώζουν ζωές» στο χώρο εκδηλώσεων του σχολείου την Δευτέρα 11-12-2017 την 4η-5η διδακτική ώρα

Συνεργασία Σ.Σ.Ν. Σερρών με την Ιερά Μητρόπολη Σερρών & Νιγρίτης

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ

Ο τίτλος της ραδιοφωνικής εκπομπής στο Ράδιο Κιβωτός από τον Νοέμβριο, κάθε Τετάρτη 19:00 – 19:30, παρουσίαση-επιμέλεια εκπομπής Φωφώ Καραμανίδου, υπεύθυνη Σ.Σ.Ν. της Δ.Δ.Ε. Σερρών.

Παρακολούθηση Επιμορφωτικής Ημερίδας

Η υπεύθυνη του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Φωφώ Καραμανίδου παρευρέθηκε και παρακολούθησε στο Αμφιθέατρο του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών Νόησις, την Τρίτη 24-10-2017, Πρόγραμμα Επιμορφωτικής Ημερίδας, υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας «Πρόσοψη», με θέμα «Συνάντηση και Συνεργασία του Εκπαιδευτικού με τους Ειδικούς Ψυχικής Υγείας»

Πρόγραμμα Ημερίδας

Έναρξη συνεργασίας με τον ραδιοφωνικό σταθμό της Ε.Ρ.Τ. Σερρών

Ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, διευρύνοντας τον κύκλο συνεργασιών με τοπικούς φορείς σας γνωστοποιεί τη σύναψη συνεργασίας με τον ραδιοφωνικό σταθμό της Ε.Ρ.Τ. Σερρών.

Συγκεκριμένα πρόκειται για ραδιοφωνικές εκπομπές με τον τίτλο «Κάνε την εκπομπή σου» που θα παράγονται από τους ίδιους τους συμμετέχοντες, δηλαδή εκπαιδευτικούς και μαθητές, σε συνεργασία με το προσωπικό της Ε.Ρ.Τ. Σερρών.

Το περιεχόμενο των εκπομπών θα είναι ποικίλο, προσαρμοσμένο και επιλεγμένο από κάθε σχολική μονάδα ξεχωριστά, ανάλογα με τη θεματολογία ενδιαφέροντός τους.

Οι εκπομπές θα είναι ηχογραφημένες (στο χώρο της Ε.Ρ.Τ. Σερρών), χρονικής διάρκειας 60 λεπτών και η υλοποίηση της δράσης θα ολοκληρωθεί σε χρονικό ορίζοντα ενός διδακτικού έτους.

Απώτερος σκοπός της συνεργασίας του Σ.Σ.Ν. της Δ.Δ.Ε. Σερρών με την Ε.Ρ.Τ. Σερρών είναι η δραστηριότητα να κινητοποιήσει την συναισθηματική ενέργεια των μαθητών μας, την ανάπτυξη πρωτοβουλιών, τη διεύρυνση των γνώσεων, την απόκτηση εμπειρίας με δράσεις βιωματικού χαρακτήρα που το ίδιο το παιδί επιλέγει και συμμετέχει.

Παρακαλούνται οι σχολικές μονάδες που επιθυμούν να συμμετέχουν να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους αποστέλλοντας συμπληρωμένη την αίτηση συμμετοχής που βρίσκεται στο σύνδεσμο που ακολουθεί, στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Σ.Σ.Ν. (mail@ssn.ser.sch.gr) έως και την Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017.

Η Υπεύθυνη του Σ.Σ.Ν.

Καραμανίδου Φωφώ

Αίτηση Συμμετοχής «Κάνε την εκπομπή σου»

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΤ 2

Συνεργασία με το 1ο ΕΠΑ.Λ. Σερρών

          Ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων έκανε αποδεκτό το αίτημα συνεργασίας του Διευθυντή και του Συλλόγου Διδασκόντων του 1ου ΕΠΑ.Λ. Σερρών.
Πραγματοποιήθηκε εκ μέρους της υπεύθυνης του Σ.Σ.Ν. επίσκεψη στη σχολική μονάδα, την Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017, την 3η διδακτική ώρα, προκειμένου να ενημερωθεί ο Σύλλογος Διδασκόντων για το ρόλο και τις αρμοδιότητες της δομής.

Η εκπαιδευτική ταινία ? ντοκιμαντέρ «Είμαστε όλοι Πολίτες» από το Ίδρυμα Μποδοσάκη

Η ταινία ? ντοκιμαντέρ «Είμαστε όλοι Πολίτες» σε σκηνοθεσία του Πάνου Θωμαΐδη, η οποία τιμήθηκε στο London Greek Film Festival 2017 με το βραβείο ?ERT – Special Jury Award for Human Rights?, διατίθεται πλέον στο κοινό για χρήση ως παιδαγωγικό υλικό.

Η μεγάλου μήκους ταινία και οι τέσσερεις ταινίες μικρού μήκους, που παράχθηκαν στο πλαίσιο του Προγράμματος Επιχορήγησης ΜΚΟ του ΕΟΧ «Είμαστε όλοι Πολίτες», έχουν εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για χρήση ως παιδαγωγικό υλικό στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση καθώς και στα ΕΠΑ.Λ.  για το σχολικό έτος 2016-17 ενώ το Ίδρυμα Μποδοσάκη έχει καταθέσει αίτημα ανανέωσης της έγκρισης για το επόμενο σχολικό έτος.

Η ταινία και οι υποενότητές της μπορούν να αποτελέσουν ένα χρήσιμο εργαλείο για τον εκπαιδευτικό ως προς την εκπλήρωση παιδαγωγικών στόχων, όπως αυτοί από απορρέουν από το επίσημο πρόγραμμα σπουδών. Τα παιδαγωγικά οφέλη προκύπτουν από τη δυνατότητα που δίδεται στον εκπαιδευτικό να διδάξει έννοιες όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα δικαιώματα του παιδιού, η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, η ενδυνάμωση, η ενεργός κοινωνική συνεισφορά, ο εθελοντισμός, η αλληλεγγύη, η ενεργός πολιτειότητα κ.α. συνδέοντάς τες με την κατάσταση που βιώνουν στην πραγματικότητα οι ευάλωτες κοινωνικά ομάδες και με τις πρωτοβουλίες οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών. Παράλληλα, το υλικό μπορεί να αποτελέσει έναυσμα για την ανάπτυξη δημιουργικής συζήτησης μέσα στην τάξη, για την καλλιέργεια της κριτικής σκέψης των μαθητών καθώς και για την ανάπτυξη της μετασχηματιστικής δύναμης των εκπαιδευόμενων η οποία μπορεί να οδηγήσει στον σχεδιασμό και την υλοποίηση ποικίλων δράσεων.

Στους ακόλουθους συνδέσμους θα βρείτε:

  • Τον προτεινόμενο οδηγό χρήσης του ντοκιμαντέρ, στη βάση του οποίου η ταινία εγκρίθηκε από το Υπουργείο Παιδείας για παιδαγωγική χρήση: goo.gl/JyE69F
  • Τη σχετική έγκριση του Υπουργείου Παιδείας: goo.gl/mTh0N3

Όλες οι ταινίες είναι διαθέσιμες στα ελληνικά και με αγγλικούς υπότιτλους ενώ η μεγάλου μήκους ταινία διατίθεται με υπότιτλους για άτομα με προβλήματα ακοής. Εντός του Οδηγού μπορείτε να βρείτε τους σχετικούς ηλεκτρονικούς συνδέσμους ενώ εάν επιθυμείτε να κάνετε χρήση εκτός διαδικτύου, μη διστάσετε να απευθυνθείτε σε εμάς και θα σας στείλουμε άμεσα το υλικό.

Κλείνοντας, σας παρακαλούμε θερμά να μας ενημερώνετε όταν κάνετε χρήση του ντοκιμαντέρ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Μαρίνα Τομαρά: 210 7259159marina.tomara@bodossaki.gr
Μαρία Φωλά: 210 7225823mfola@bodossaki.gr

Τμήμα Επικοινωνίας
Ίδρυμα Μποδοσάκη
Λ. Βασιλέως Γεωργίου Β
10674 Αθήνα

Συγχαρητήριο μήνυμα του Διευθυντή της Δ.Δ.Ε. Σερρών προς το 5ο Γυμνάσιο Σερρών

            Με ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνεια συγχαίρουμε το 5ο Γυμνάσιο Σερρών το οποίο βραβεύτηκε από τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με το 1οΕτήσιο Βραβείο «YouSmile» 2017 στην κατηγορία ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ», σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Τα βραβεία «YouSmile» 2017, είναι  μια Ευρωπαϊκή Μαθητική Εθελοντική Δράση που υλοποιείται στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας του Οργανισμού ?Το Χαμόγελο του Παιδιού? με το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και σκοπός τους είναι η ανάδειξη των δράσεων/πρωτοβουλιών μαθητών και μαθητριών που έχουν θετικό αντίκτυπο στον κοινωνικό τους περίγυρο και εμπνέουν άλλα παιδιά ή ενήλικες. Στο διαγωνισμό τη φετινή σχολική χρονιά συμμετείχαν 1.800 μαθητές/-τριες από 51 σχολεία από όλη την Ελλάδα και την πρωτοβουλία για την οργάνωση της δράσης στη ΠΕ Σερρών ανέλαβε ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων της Δ.Δ.Ε Σερρών.

Αφορμή για την βράβευση του 5ου Γυμνασίου Σερρών ήταν η πολυποίκιλη περιβαλλοντική δράση μαθητών και εκπαιδευτικών του, κατά το σχολικό έτος 2016-2017.

Θερμά συγχαρητήρια για την εξαιρετική διάκριση σε όλη την εκπαιδευτική ομάδα του 5ου Γυμνασίου Σερρών εκ μέρους της οποίας παρέλαβαν το βραβείο: ο Δ/ντής του 5ου Γυμνασίου κ. Χαράλαμπος Σαρηβασιλείου, η εκπαιδευτικός κ. Κατερίνα Σταυρίδου και από τους μαθητές/-τριες ο Νίκος Χαλατζογλίδης, ο οποίος απέσπασε φέτος το 1ο Πανελλήνιο βραβείο Ψηφιακής Εφαρμογής με θέμα την Οικολογική Μετακίνηση και η μαθήτρια Έλλη Κακλίδου, μέλος της οκταμελούς ομάδας του σχολείου, η οποία κατέλαβε παράλληλα την 5η στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό EcoMobility.

Ευχόμαστε σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα υγεία, πρόοδο και πάντοτε επιτυχίες στις καινοτόμες εκπαιδευτικές δράσεις που προάγουν τα ιδανικά του εθελοντισμού και συμβάλλουν στην καλλιέργεια της αλληλεγγύης στην εκπαιδευτική κοινότητα.

                                                                                                         Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

Δ/ΝΣΗΣ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΣΕΡΡΩΝ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  Σ. ΤΕΝΕΚΕΤΖΗΣ

 

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: ?Εξάρτηση από το Διαδίκτυο και τις κινητές συσκευές?/ παρουσιάσεις

Δευτέρα, 29 Μαΐου 2017, ώρα 19:00 στην Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών, αίθουσα Γ. Καφταντζής, πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα:

?Εξάρτηση από το Διαδίκτυο και τις κινητές συσκευές?

την οποία διοργάνωσαν οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών (Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων) & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών (Σ.Σ.Ν., ΚΕ.ΣΥ.Π. & ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕΤ), σε συνεργασία με τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών και το Κέντρο Πρόληψης και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας (ΟΑΣΙΣ).  Ευχαριστούμε τους εκλεκτούς ομιλητές μας:
? Δρ. Β. Εφόπουλο, Σχολικό Σύμβουλο Πληροφορικής, μέλος του Πανελλήνιου Εκπαιδευτικού Δικτύου για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο,
? Δρ. Β. Νταφούλη, Διευθυντή του Παιδοψυχιατρικού Τμήματος Γ.Ν.Θ. Ιπποκράτειο και την
? κ. Κ. Αθανασίου, Ψυχολόγο, Επιστημονική Συνεργάτη της Μονάδας Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.) της Β΄Παιδιατρικής Κλινικής του Παν/μίου Αθηνών του Νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. Κυριακού», Επιστημονική Υπεύθυνη της Γραμμής Στήριξης Μ.Ε.Υποστηρίζω.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκε επίσης, η εκπαιδευτική δράση που εφαρμόστηκε πιλοτικά σε 5 σχολικές μονάδες της Δ.Δ.Ε. Σερρών κατά το σχολικό έτος 2016-2017 (3ο Γυμνάσιο, 4ο Γυμνάσιο, 5ο Γυμνάσιο, 6ο Γυμνάσιο και Παλλατίδειο Γυμνάσιο Σιδηροκάστρου), σε συνεργασία με τον Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων της Δ.Δ.Ε. Σερρών, το Πανελλήνιο Δίκτυο για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο και το Κέντρο Πρόληψης ΟΑΣΙΣ.
Την εκδήλωση υποστήριξαν με την παρουσία τους οι Συντονιστές του Δικτύου για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο, ο Σχολικός Σύμβουλος κ. Απόστολος Παρασκευάς, υπεύθυνος για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, καθώς και μέσω skype ο Σχολικός Σύμβουλος κ. Σπύρος Παπαδάκης, υπεύθυνος για τη Δευτεροτοβάθμια Εκπαίδευση,  ο οποίος έκανε και μια εμπεριστατωμένη παρουσίαση του Θεματικού Δικτύου.
Την παράσταση έκλεψαν ωστόσο, οι μαθητές και οι μαθήτριες του 6ου Γυμνασίου Σερρών που παρουσίασαν τη δράση της συμμετοχής τους στο πρόγραμμα που στάθηκε αφορμή να ξεκινήσουν και μια eTwinning συνεργασία με το 4ο  Γυμνάσιο Ηρακλείου Κρήτης, το οποίο συμμετέχει επίσης στο Πανελλήνιο Θεματικό Δίκτυο για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο.
Η εκδήλωση μεταδιδόταν ζωντανά από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο και ευχαριστούμε για την προσπάθεια, τους συναδέρφους στο ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕΤ της Δ.Δ.Ε. Σερρών (κ. Γ. Μποϊδίδη, κ. Γ. Ρίτα και κ. Ηλ. Μαρμόρκο).

Ευχαριστούμε πολύ για την χορηγία τους τον Όμιλο J&P ΑΒΑΞ-Bonatti που συνέδραμε στην υλοποίηση της εκδήλωσής μας.
Χρυσάνθη Παλάζη

Υπεύθυνη Σ.Σ.Ν. Σερρών

Οι παρουσιάσεις των ομιλητών:

  • Δρ Βασίλης Εφόπουλος   Σχ. Σύμβουλος Πληροφορικής ΔΕ Σερρών«Παιχνίδια στο Διαδίκτυο και τα Κοινωνικά Δίκτυα: συμπεράσματα από μία εκπαιδευτική έρευνα, στο πλαίσιο εκπαιδευτικών παρεμβάσεων του Θεματικού Δικτύου για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο». Διαθέσιμη εδώ.
  • Δρ Βάϊος ΝταφούληςΠαιδοψυχίατρος, Διευθυντής στο Παιδοψυχιατρικό Τμήμα Γ.Ν.Θ. Ιπποκράτειο«Νέες τεχνολογίες-Διαδίκτυο και νέες σχέσεις στην οικογένεια». Διαθέσιμη εδώ.
  • κα. Καλλιόπη Αθανασίου, Ψυχολόγος, Υποψ. Διδάκτωρ Ιατρικής ΕΚΠΑ,,  Επιστ. Συνεργάτης Μονάδας Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.) Παιδιατρικής Κλινικής Παν/μίου Αθηνών του Νοσοκομείου Παίδων  «Π. & Α. Κυριακού»Ασφαλής πλοήγηση στο Διαδίκτυο-Ψυχοεκπαίδευση γονέων “.Διαθέσιμη εδώ.
  • Δρ Σπύρος Παπαδάκης Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής, ΔΕ Αιτωλοακαρνανίας «Σύντομη παρουσίαση του Θεματικού Δικτύου για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο http://isecurenet.sch.gr». Διαθέσιμη εδώ.
  • Παρουσίαση δράσεων από το 6ο Γυμνάσιο Σερρών.

Υπεύθυνες καθηγήτριες: κ. Αγγελική Αρβαντά και κ. Κατερίνα Σταμάτη. Διαθέσιμη εδώ.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα εκπαιδευτικής δράσης στα συνεργαζόμενα σχολεία κατά το σχολικό έτος 2016-17:

3ο Γυμνάσιο,  4ο Γυμνάσιο,  5ο Γυμνάσιο,  6ο Γυμνάσιο και Παλλατίδειο Γυμνάσιο Σιδηροκάστρου, σε συνεργασία με τον Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων της Δ.Δ.Ε. Σερρών, το Κέντρο Πρόληψης ΟΑΣΙΣ και το Πανελλήνιο Δίκτυο για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο.

Διαθέσιμα εδώ.

Πρόσφατα Άρθρα

Επιτυχής Πραγματοποίηση Ημερίδας στην ΚΕΔΗΣ

Επιτυχής Πραγματοποίηση Ημερίδας στην ΚΕΔΗΣ

Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων της ΚΕΔΗΣ την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα με θέμα την Δυσλεξία και την
Read More
Πραγματοποίηση επιμορφωτικής ημερίδας για τους εκπαιδευτικούς της Δ.Δ.Ε. Σερρών

Πραγματοποίηση επιμορφωτικής ημερίδας για τους εκπαιδευτικούς της Δ.Δ.Ε. Σερρών

Ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων διοργανώνει και πραγματοποιεί επιμορφωτική ημερίδα με θέμα: "Τα προβλήματα υγείας στο πλαίσιο της σχολικής ζωής, καθοριστικός
Read More
Πραγματοποίηση Βιωματικής Δράσης «Α’ Βοηθειών» στο Γυμνάσιο Σκουτάρεως

Πραγματοποίηση Βιωματικής Δράσης «Α’ Βοηθειών» στο Γυμνάσιο Σκουτάρεως

Ο Σ.Σ.Ν. έκανε αποδεκτό το αίτημα συνεργασίας του Γυμνασίου Σκουτάρεως και η υπεύθυνη του σταθμού κα. Φωφώ Καραμανίδου θα πραγματοποιήσει
Read More
{"dots":"false","arrows":"true","autoplay":"true","autoplay_interval":"3000","speed":"300","rtl":"false"}

Κατηγορίες

  • Χωρίς κατηγορίες

Επισκέπτες

0000316