Home » Δραστηριότητα Σ.Σ.Ν.

Category Archives: Δραστηριότητα Σ.Σ.Ν.

6 Φεβρουαρίου Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου

Ο Σ.Σ.Ν. με αφορμή τη διεθνή ημέρα για το ασφαλές διαδίκτυο συνδιοργάνωσε ημερίδα ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης με το Γυμνάσιο Νέου Σκοπού Σερρών. Αυτή πραγματοποιήθηκε στο χώρο εκδηλώσεων του σχολείου και την παρακολούθησαν όλοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου.

Εισηγητές:

η υπεύθυνη του Σ.Σ.Ν. κα. Φωφώ Καραμανίδου με θεωρητικό και βιωματικό τρόπο παρουσίασε την εισήγηση σχετικά με το διαδίκτυο, την χρήση του, την κατάχρηση και την κοινωνικοποίηση των εφήβων.

Ο κ. Ηλίας Μαρμώρκος εκπροσωπόντας το ΚΕ. ΠΛΗΝΕΤ μίλησε για τις αλήθειες και τα ψέματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Από την Διεύθυνση Αστυνομίας Σερρών ο κ. Ιωάννης Κούνιος ανέδειξε τη σχέση του διαδικτύου με το ηλεκτρονικό έγκλημα.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο σχολικό σύμβουλος παιδαγωγικής καθοδήγησης κ. Απόστολος Ντάνης.

Ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων ευχαριστεί τους εξαίρετους συνεργάτες της δομής και τον διευθυντή της σχολικής μονάδας για την τιμητική πρόσκληση εμπιστοσύνης.

 

Βιωματικό Εργαστήριο με θέμα: Επικοινωνία, Ενεργητική Ακρόαση, Ενσυναίσθηση

Στο ζεστό και φιλόξενο χώρο του Κέντρου Πρόληψης «ΟΑΣΙΣ» πραγματοποιήθηκε βιωματικό εργαστήριο επιμόρφωσης με θέμα: «Επικοινωνία, Ενεργητική Ακρόαση, Ενσυναίσθηση», την Τετάρτη 18-01-2018, ώρες 17:00 – 20:00. Το παρακολούθησαν και συμμετείχαν εκπαιδευτικοί του ΓΕΛ Προβατά και του ΓΕΛ Πεντάπολης. Επιμορφώτρια η ψυχολόγος του Κέντρου Πρόληψης κα. Φανή Καραγκιόζη.

Το βιωματικό εργαστήριο το διοργάνωσε ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων δια της υπευθύνου του, κας. Φ. Καραμανίδου.

Καρποφόρες Συνεργασίες: Σ.Σ.Ν. – Ραδιοφωνικός Σταθμός ΕΡΤ- 6ο Γυμνάσιο Σερρών

Την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017 οι μαθητές/τριες του Γ1β και Β3α με υπεύθυνη την καθηγήτρια της Τεχνολογίας κα. Αρβαντά Αγγελική επισκέφτηκαν την ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ όπου στα πλαίσια του προγράμματος ¨Κάνε την εκπομπή σου¨ σε συνεργασία με τον Σ.Σ.Ν. Σερρών με υπεύθυνη την κα. Φωφώ Καραμανίδου, μίλησαν μια ώρα για την μαθητική επιχειρηματικότητα και καινοτομία παρουσιάζοντας την  μαθητική τους επιχείρηση τίτλο Spiroylife που δημιούργησαν στα πλαίσια του μαθήματος της Τεχνολογίας.

Οι μαθητές/τριες  έζησαν για μια ώρα τη μαγεία του ραδιοφώνου ενώ είχαν την ευκαιρία να  ξεναγηθούν στους χώρους της ΕΡΑ Σερρών όπου ενημερώθηκαν για το πλούσιο αρχείο της και την εξέλιξη των ραδιοφωνικών εκπομπών από την δημοσιογράφο κα. Θάλεια Καμπουρίδου την οποία και ευχαριστούμε πολύ για αυτό.  Σχετικό Βίντεο

 

 

Θεματική Εβδομάδα – ΙΕΠ – Σ.Σ.Ν. Σερρών

Στο πλαίσιο των δράσεων που θα υλοποιηθούν για τη θεματική εβδομάδα, ο Σ.Σ.Ν. της Δ.Δ.Ε. Σερρών έκανε αποδεκτά τα αιτήματα συνεργασίας των γυμνασίων και η υπεύθυνη του Σταθμού κα. Φωφώ Καραμανίδου θα συμμετέχει με ενεργό τρόπο καθώς και με κλιμάκιο συνεργατών της δομής, προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι του προγράμματος.

Συγκεκριμένα, θα επισκεφτεί και θα πραγματοποιήσει δράσεις στο:

  • 5ο Γυμνάσιο Σερρών (27 Μαρτίου 2018)
  • Γυμνάσιο Νέου Πετριτσίου (28 Μαρτίου 2018)
  • Γυμνάσιο Αγίου Πνεύματος (10 Μαϊου 2018)
  • Γυμνάσιο Σκουτάρεως (14 Μαϊου 2018)
  • Γυμνάσιο Λιβαδιάς (17 Μαϊου 2018)
  • Γυμνάσιο Ποροϊων (17 Μαϊου 2018)
  • 6ο Γυμνάσιο Σερρών (23 Μαϊου 2018)

Θεματική Εβδομάδα ΙΕΠ: http://www.iep.edu.gr/el/thematiki-evdomada-category

 

Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο 2ο ΕΠΑ.Λ. Σερρών

Στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή του 2ου Επαγγελματικού Λυκείου Σερρών προσκλήθηκαν και παρευρέθηκαν η υπεύθυνη του Σ.Σ.Ν. Σερρών κα. Φωφώ Καραμανίδου και ο υπεύθυνος του ΚΕ.ΣΥ.Π. Σερρών κ. Απόστολος Καρανικολός. Οι μαθητές και οι μαθήτριες μετέφεραν το πνεύμα των Χριστουγέννων δημιουργώντας ένα χαρμόσυνο κλίμα στο χώρο του αμφιθεάτρου. Ευχαριστούμε τον διευθυντή της σχολικής μονάδας κ. Κωνσταντίνο Δομουχτσή για την πρόσκληση.

Ευχές

Ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων της Δ.Δ.Ε. Σερρών σας εύχεται Χρόνια Πολλά. Η γέννηση του Θεανθρώπου ας σημάνει την αρχή για μια καλύτερη ζωή. Ευτυχισμένο το νέο έτος 2018.

Επιμορφωτικό σεμινάριο Επαγγελματικού Προσανατολισμού – ΚΕ.ΣΥ.Π. Δ.Δ.Ε. Κοζάνης

«Ο σχολικός επαγγελματικός προσανατολισμός, η σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας και η νεανική επιχειρηματικότητα» ήταν το θέμα του σεμιναρίου που πραγματοποίησε η Δ.Δ.Ε. Κοζάνης – ΚΕ.ΣΥ.Π. την Δευτέρα, Τρίτη 18-19 Δεκεμβρίου 2017 με την ευγενική χορηγία της Δ.Ε.Η. Τη διημερίδα παρακολούθησαν από τη Δ.Δ.Ε. Σερρών ο Διευθυντής κ. Κ. Τενεκετζής, ο ένας εκ των υπευθύνων του ΚΕ.ΣΥ.Π. Σερρών κ. Δ. Αναγνωστίδης, η υπεύθυνη του Σ.Σ.Ν. κα. Φ. Καραμανίδου, καθώς και η υπεύθυνη του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων κα. Σ. Ευθυμιάδου. Ευχαριστούμε τη διευθύντρια της Δ.Δ.Ε. Κοζάνης κα. Β. Βόντσα για την εξαιρετική και ζεστή φιλοξενία.

Πρώτες Βοήθειες: Επιμέρους Ενότητες

Την Δευτέρα 18/12/2017 ο Σ.Σ.Ν. σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Στρυμονικού και το Γυμνάσιο Στρυμονικού πραγματοποίησε εκπαιδευτική ενημέρωση στους μαθητές του σχολείου με θέμα: Α’ Βοήθειες: Επιμέρους Ενότητες

Ομιλητής ο γιατρός κ. Παύλος Χαραλαμπίδης. Η δράση πραγματοποιήθηκε στο χώρο εκδηλώσεων της σχολικής μονάδας.

ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ

 

Ζωή: Μπορείτε να σκεφτείτε κάτι πιο σημαντικό;

Το θέμα της ημερίδας ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης (έγκριση υπ. αριθ. 200248/Δ4/20-11-17) που πραγματοποίησε ο Σ.Σ.Ν. σε συνεργασία με το 2ο ΕΠΑ.Λ. Σερρών και τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων Βορείου Ελλάδος, «Ζωή: Μπορείτε να σκεφτείτε κάτι πιο σημαντικό;» στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία.

Οι συντονίστριες του Ε.Ο.Μ. κα. Ζαχαρούδη Δήμητρα και κα. Καλέργη Ευθυμία καθώς και η υπεύθυνη του Σ.Σ.Ν. κα. Φωφώ Καραμανίδου ανέδειξαν το θέμα του εθελοντισμού και των μεταμοσχεύσεων ιστών και αιμοποιητικών κυττάρων με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών της Γ’ τάξης του τομέα Υγείας και Πρόνοιας στα ανωτέρω θέματα.

πρόγραμμα:

 

Α Βοήθειες: Μικρές Πράξεις Καθημερινότητας που Σώζουν Ζωές

Στο χώρο εκδηλώσεων του Γυμνασίου Σκουτάρεως, την Δευτέρα 11-12-2017 την 4η-5η διδακτική ώρα, υλοποιήθηκε ενημερωτική βιωματική δράση στους μαθητές του σχολείου. Μέσα από μικρά θεατρικά δρώμενα στα οποία συμμετείχαν και οι μαθητές, η υπεύθυνη του Σ.Σ.Ν. κα. Φωφώ Καραμανίδου ενισχύοντας τη δυναμική της ενεργητικής μάθησης πραγματοποίησε επίδειξη σε θεματικές ενότητες Α’ Βοηθειών.

Πρόσφατα Άρθρα

6 Φεβρουαρίου Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου

6 Φεβρουαρίου Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου

Ο Σ.Σ.Ν. με αφορμή τη διεθνή ημέρα για το ασφαλές διαδίκτυο συνδιοργάνωσε ημερίδα ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης με το Γυμνάσιο Νέου
Read More
Οδικός Σχολικός Άξονας … Καλλιεργώντας το αίσθημα του Δικαίου

Οδικός Σχολικός Άξονας … Καλλιεργώντας το αίσθημα του Δικαίου

Οι σχολικές μονάδες της Δ.Δ.Ε. Σερρών που εκδήλωσαν το ενδιαφέρον συμμετοχής στην δράση, άρχισαν την πραγματοποίηση των διδακτικών επισκέψεων στο
Read More
4ο Γυμνάσιο Σερρών Εκπαιδευτική Παρέμβαση με θέμα: Είμαστε Συμμαθητές και Είμαστε Δίπλα σου

4ο Γυμνάσιο Σερρών Εκπαιδευτική Παρέμβαση με θέμα: Είμαστε Συμμαθητές και Είμαστε Δίπλα σου

Ο Σ.Σ.Ν. στο πλαίσιο της συνεργασίας με το κέντρο πρόληψης ΌΑΣΙΣ πραγματοποιεί μία σειρά παρεμβάσεων σε σχολικές
Read More
{"dots":"false","arrows":"true","autoplay":"true","autoplay_interval":"3000","speed":"300","rtl":"false"}

Επισκέπτες

0000558