Home » Νέα – Ανακοινώσεις

Category Archives: Νέα – Ανακοινώσεις

Έναρξη συνεργασίας με τον ραδιοφωνικό σταθμό της Ε.Ρ.Τ. Σερρών

Ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, διευρύνοντας τον κύκλο συνεργασιών με τοπικούς φορείς σας γνωστοποιεί τη σύναψη συνεργασίας με τον ραδιοφωνικό σταθμό της Ε.Ρ.Τ. Σερρών.

Συγκεκριμένα πρόκειται για ραδιοφωνικές εκπομπές με τον τίτλο «Κάνε την εκπομπή σου» που θα παράγονται από τους ίδιους τους συμμετέχοντες, δηλαδή εκπαιδευτικούς και μαθητές, σε συνεργασία με το προσωπικό της Ε.Ρ.Τ. Σερρών.

Το περιεχόμενο των εκπομπών θα είναι ποικίλο, προσαρμοσμένο και επιλεγμένο από κάθε σχολική μονάδα ξεχωριστά, ανάλογα με τη θεματολογία ενδιαφέροντός τους.

Οι εκπομπές θα είναι ηχογραφημένες (στο χώρο της Ε.Ρ.Τ. Σερρών), χρονικής διάρκειας 60 λεπτών και η υλοποίηση της δράσης θα ολοκληρωθεί σε χρονικό ορίζοντα ενός διδακτικού έτους.

Απώτερος σκοπός της συνεργασίας του Σ.Σ.Ν. της Δ.Δ.Ε. Σερρών με την Ε.Ρ.Τ. Σερρών είναι η δραστηριότητα να κινητοποιήσει την συναισθηματική ενέργεια των μαθητών μας, την ανάπτυξη πρωτοβουλιών, τη διεύρυνση των γνώσεων, την απόκτηση εμπειρίας με δράσεις βιωματικού χαρακτήρα που το ίδιο το παιδί επιλέγει και συμμετέχει.

Παρακαλούνται οι σχολικές μονάδες που επιθυμούν να συμμετέχουν να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους αποστέλλοντας συμπληρωμένη την αίτηση συμμετοχής που βρίσκεται στο σύνδεσμο που ακολουθεί, στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Σ.Σ.Ν. (mail@ssn.ser.sch.gr) έως και την Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017.

Η Υπεύθυνη του Σ.Σ.Ν.

Καραμανίδου Φωφώ

Αίτηση Συμμετοχής «Κάνε την εκπομπή σου»

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΤ 2

Συνεργασία με το 1ο ΕΠΑ.Λ. Σερρών

          Ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων έκανε αποδεκτό το αίτημα συνεργασίας του Διευθυντή και του Συλλόγου Διδασκόντων του 1ου ΕΠΑ.Λ. Σερρών.
Πραγματοποιήθηκε εκ μέρους της υπεύθυνης του Σ.Σ.Ν. επίσκεψη στη σχολική μονάδα, την Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017, την 3η διδακτική ώρα, προκειμένου να ενημερωθεί ο Σύλλογος Διδασκόντων για το ρόλο και τις αρμοδιότητες της δομής.

Χαιρετισμός Υπεύθυνης Σ.Σ.Ν. της Δ.Δ.Ε. Σερρών

Κυρίες/οι Διευθύντριες/ντες
Αγαπητοί συνάδελφοι,

Ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων αποτελεί δομή της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών. Μέσα από την κείμενη νομοθεσία ορίζεται και περιγράφεται το έργο του.
Επίκεντρο το σχολείο. Το σχολείο δεν είναι απρόσωπο είναι ένα σύστημα, μια κοινότητα με αλληλεξάρτηση των μελών της, οι σχέσεις των οποίων είναι εξαιρετικά σημαντικές και καθορίζουν την μαθησιακή διαδικασία. Το σχολείο είναι ένας «ζωντανός οργανισμός» με ότι εμπεριέχει αυτό ως έννοια, εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς και κηδεμόνες.
Ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων θα εργασθεί με συνέπεια, αποτελεσματικότητα και δυναμισμό προκειμένου να ανταποκριθεί αφ? ενός στα οριζόμενα από την υφιστάμενη νομοθεσία και αφετέρου στα κατά περίπτωση αναφυόμενα αιτήματα του συνόλου της εκπαιδευτικής κοινότητας.
Αρωγοί στο έργο του ένα δίκτυο φυσικών προσώπων, καταξιωμένων αλλά και φορέων του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα στηρίζουν και υποστηρίζουν τη δομή προκειμένου να συμβάλλουν με την εθελοντική ενεργό συμμετοχή τους στην επίτευξη των στόχων της σε ύψιστο βαθμό.
Πρόθεση του σταθμού να συνδράμει και να επικουρεί το υπεύθυνο και επίπονο έργο σας και η από κοινού προσπάθεια για το χρηστό και το ωφέλιμο να οδηγεί στην υπερπήδηση των προβλημάτων που ανακύπτουν.
Ευελπιστώντας στα αισθήματα εμπιστοσύνης προς ευόδωση κάθε συνεργασίας μας.

Η Υπεύθυνη
του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων

Καραμανίδου Φωφώ ΠΕ18.10

7ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο για τον Έλεγχο του Καπνίσματος με θέμα «Παιδεία για έναν Κόσμο χωρίς Κάπνισμα ? ΜΑΘΑΙΝΩ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΠΝΙΖΩ»

Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, στο πλαίσιο της προσπάθειας για την Πρόληψη του Καπνίσματος στη Μαθητική Κοινότητα, διοργανώνει φέτος το 7 ο Πανελλήνιο Μαθητικό  Συνέδριο για τον Έλεγχο του Καπνίσματος με θέμα «Παιδεία για έναν Κόσμο χωρίς Κάπνισμα ? ΜΑΘΑΙΝΩ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΠΝΙΖΩ» για μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το μαθητικό πρόγραμμα του Συνεδρίου αφορά σε μαθητές Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης των Δημοτικών σχολείων, της Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξης των Γυμνασίων και της Α΄ τάξης Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων και θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016 στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας «ΝΟΗΣΙΣ».

Το εν λόγω Συνέδριο θα περιλαμβάνει παρουσιάσεις δράσεων των μαθητών σχετικά με το κάπνισμα, μουσικό πρόγραμμα από μαθητές της Θεσσαλονίκης, καθώς και βράβευση έργων μαθητών, που θα προκύψουν από τον 4ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό για τον Έλεγχο του Καπνίσματος με θέμα «Παθητικό Κάπνισμα».

Η μετακίνηση των μαθητών και των Εκπαιδευτικών στο χώρο του Συνεδρίου θα γίνει δωρεάν και τα έξοδα θα καλυφθούν από το Συνέδριο. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μαθητές και μαθήτριες μπορούν να απευθύνονται στο Ερευνητικό Εργαστήριο ?George D. Behrakis Research Lab ? Hellenic Cancer Society? (Δορυλαίου 8, Αθήνα, τηλ. επικοινωνίας: 210 ? 6470056, κα Σουμελίδου, email: info@researchlab.gr ).

Σχετικό έγγραφο

Ταυτόχρονα διοργανώνεται και ο 4ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός με θέμα «Παθητικό Κάπνισμα» για μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο πλαίσιο του 7ου Πανελλήνιου Μαθητικού Συνεδρίου για τον Έλεγχο του Καπνίσματος.

Σχετικό έγγραφο

 

 

Εβδομάδα Οικογενειακού Εθελοντισμού από “το χαμόγελο του παιδιού”

%ce%bf%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%b3%ce%b5%ce%bd%ce%b5%ce%b9%ce%b1%ce%ba%cf%8c%cf%82-%ce%b5%ce%b8%ce%b5%ce%bb%ce%bf%ce%bd%cf%84%ce%b9%cf%83%ce%bc%cf%8c%cf%82Θεμέλιος λίθος του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» είναι οι εθελοντές, που εδώ και 21 χρόνια με τη δική τους προσφορά συμβάλλουν ουσιαστικά στη συνέχιση του έργου του.

Οι εθελοντές απασχολούνται σε όλες τις δράσεις του οργανισμού πανελλαδικά και καλύπτουν βασικές ανάγκες, τόσο με τη ειδικότητά τους όσο και με την εκπαίδευσή τους στις προκαθορισμένες δράσεις του οργανισμού.
«Το Χαμόγελο του Παιδιού», για 2η συνεχή χρονιά, πραγματοποιεί την Εβδομάδα Οικογενειακού Εθελοντισμού στα «Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας» που λειτουργούν σε πολλές περιοχές της Ελλάδας *.
Συμμετοχή μπορούν να υποβάλλουν οικογένειες (ενήλικες μαζί με τα παιδιά τους άνω των 7 ετών) που θέλουν να προσφέρουν λίγες ώρες από το χρόνο τους και να βοηθήσουν τη δράση του οργανισμού που στηρίζει τα παιδιά και τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν προβλήματα διαβίωσης. Η προσφορά των εθελοντών στα «Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας» είναι πολύ σημαντική, καθώς αναλαμβάνουν την τακτοποίηση όλων των ειδών που συγκεντρώνονται, την οργάνωση του χώρου και την προετοιμασία των πακέτων με τα τρόφιμα και τα υπόλοιπα είδη που θα δοθούν σε οικογένειες.
Από τις 17 έως τις 23 Οκτωβρίου λοιπόν, τα «Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας» σε πολλές περιοχές της Ελλάδας περιμένουν τις οικογένειες που θα δηλώσουν συμμετοχή για να γίνουν αρωγοί της προσπάθειας που καταβάλλει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για τα παιδιά που έχουν ανάγκη και να αποτελέσουν τα νέα μέλη της ευρύτερης Οικογένειας του Χαμόγελου.
Για μια εβδομάδα και σε προκαθορισμένες ημερομηνίες και ώρες, τα «Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας» πρόκειται να υποδεχθούν οικογένειες που επιθυμούν να εμπλέξουν τα παιδιά και τα ενήλικα μέλη τους στην έννοια του εθελοντισμού. Όσοι ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή, μπορούν να συμπληρώσουν την ανάλογη φόρμα που θα βρουν εδώ μέχρι και τις 10 Οκτωβρίου 2016. Η κάθε υποψήφια οικογένεια μπορεί να δηλώσει μια βάρδια και όσοι συμμετέχουν θα αποδείξουν εμπράκτως ότι ο εθελοντισμός στο Χαμόγελο είναι υπόθεση Οικογενειακή!

*Κέντρα Στήριξης του Χαμόγελου του παιδιού υπάρχουν:
Μαρούσι, Νέα Μάκρη, Ίλιον, Θεσσαλονίκη, Πάτρα,Κόρινθος, Κέρκυρα, Πύργος, Χαλκίδα, Λάρισα, Κρήτη.

Πρόσφατα Άρθρα

Θεματική Εβδομάδα 6ο Γυμνάσιο Σερρών

Θεματική Εβδομάδα 6ο Γυμνάσιο Σερρών

Ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων έκλεισε τη θεματική εβδομάδα με την πραγματοποίηση ημερίδας στο 6ο γυμνάσιο Σερρών την Πέμπτη 24/05/2018 με
Read More
Θεματική Εβδομάδα Γυμνάσιο Κάτω Ποροΐων

Θεματική Εβδομάδα Γυμνάσιο Κάτω Ποροΐων

Δεύτερος κύκλος εκπαιδευτικής ενημέρωσης με θέμα «Θεματικές Ενότητες: Α' Βοηθειών» ενταγμένης στο πλαίσιο δράσεων της θεματικής εβδομάδας πραγματοποιήθηκε από την
Read More
Θεματική Εβδομάδα Γυμνάσιο Λιβαδιάς

Θεματική Εβδομάδα Γυμνάσιο Λιβαδιάς

Την Πέμπτη 17/05/2018 η υπεύθυνη του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων κα Φωφώ Καραμανίδου επισκέφτηκε το Γυμνάσιο Λιβαδιάς και στο πλαίσιο των
Read More
{"dots":"false","arrows":"true","autoplay":"true","autoplay_interval":"3000","speed":"300","rtl":"false"}

Επισκέπτες

0003174