Home » Χωρίς κατηγορία

Category Archives: Χωρίς κατηγορία

Συνδιοργάνωση Εκπαιδευτικής Ημερίδας

Η Μακεδονική Ένωση Καθηγητών Αγγλικής Δημόσιας Α/θμιας κ Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Σερρών και ο Σ.Σ.Ν. συνδιοργανώνουν εκπαιδευτική ημερίδα με θέμα: Δυσλεξία και Εκμάθηση Ξένων Γλωσσών: «Από τη θεωρία στην πράξη»

Κυριακή 19/11/2017

Αίθουσα Εκδηλώσεων ΚΕΔΗΣ Σερρών

Ώρα 11:00 – 13:00

Πρόσκληση

Πρόγραμμα

Πραγματοποίηση Ημερίδας στο Δικαστικό Μέγαρο Σερρών

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη 1-11-2017, η Ημερίδα θέμα της οποίας ήταν η «Πρόληψη παραβατικότητας και ριψοκίνδυνων συμπεριφορών». Ο Σ.Σ.Ν. Σερρών ευχαριστεί όλους τους συντελεστές και συγκεκριμένα την κα. Ελένη Χατζηβασιλείου, νομικό, επιμελήτρια ανηλίκων, την κα. Φωτεινή Μακράκη, υπεύθυνη του ΚΕ.Δ.Δ.Υ Σερρών, την κα. Αλεξάνδρα Γέροντα, ψυχολόγο του ΚΕ.Δ.Δ.Υ Σερρών, καθώς και τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του σταθμού και παρευρέθηκαν στην ημερίδα.

Την δράση συντόνισε η υπεύθυνη του Σ.Σ.Ν. Σερρών κα. Φωφώ Καραμανίδου.

Έναρξη Συνεργασίας με Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας Σερρών

Ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων της Δ.Δ.Ε. Σερρών πραγματοποιεί συνεργασία με τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφερειακής Ενότητας Σερρών.

Συνεργασία με το “Παλλατίδειο” Γυμνάσιο Σιδηροκάστρου

Η υπεύθυνη του Σ.Σ.Ν. κα Φωφώ Καραμανίδου, την Δευτέρα 30/10/2017 πραγματοποίησε  εκπαιδευτική παρέμβαση στους μαθητές του γυμνασίου  την 3η διδακτική ώρα με θέμα “Δίνω αξία στον εαυτό μου, αποκτώ τον σεβασμό του άλλου”.

Συνεργασία Σ.Σ.Ν. με ΓΕΛ Σιδηροκάστρου

Ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων αποδέχτηκε το αίτημα συνεργασίας του ΓΕΛ Σιδηροκάστρου και η υπεύθυνη Φωφώ Καραμανίδου, θα πραγματοποιήσει εκπαιδευτική ενημέρωση στους μαθητές με θέμα «Εφηβεία – Ατομική υγιεινή και Ψυχική Ευεξία» την Δευτέρα 30-10- 2017 την 2η διδακτική ώρα.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών πραγματοποιεί ενημερωτική ημερίδα με θέμα: «Το συνεργατικό πλαίσιο των δομών με τις σχολικές μονάδες ? Ρόλοι του Σ.Σ.Ν.- ΚΕ.Δ.Δ.Υ.»

Πρόσκληση: ΗΜΕΡΙΔΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ-Σ.Σ.Ν.-ΚΕ.Δ.Δ.ΔΥ.

Έναρξη συνεργασίας του Σ.Σ.Ν. Σερρών με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Υπηρεσία Επιμελητών Ανηλίκων, Δικαστήριο Ανηλίκων Σερρών

ΈγγραφοΣυνεργασίαςΣΣΝ

Αίτηση: ΑΙΤΗΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

Λίστα Συμμετεχόντων Εκπαιδευτικών

Συνεργασία του Σ.Σ.Ν. με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Σερρών “ΌΑΣΙΣ” για το σχολικό έτος 2017-2018

(περισσότερα…)

Περιστατικά παρενόχλησης παιδιών από αγνώστους.

Προσοχή και επαγρύπνιση από τους ενήλικες, γονείς και εκπαιδευτικούς. Ενημέρωση, ευαισθητοποίηση, προφύλαξη και όχι καλλιέργεια φοβικού κλίματος προς τους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολείων μας από αγνώστους.
Συνέντευξη του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών σχετικά με περιστατικά παρενόχλησης παιδιών σε σχολεία των Σερρών.

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη εδώ.

 

Η ψυχολογία της διατροφής…

anorexia

Η επιστήμη της ψυχολογίας, όπως και κάθε επιστήμη, εξελίσσεται μέσω της έρευνας. Προχωράει σε νέα δεδομένα που απορρίπτουν τα προηγούμενα και κάνει βήματα προς την εύρεση αποτελεσματικότερων τρόπων θεραπείας και παρέμβασης.

Η επιστήμη της ψυχολογίας, όπως και κάθε επιστήμη, εξελίσσεται μέσω της έρευνας. Προχωράει σε νέα δεδομένα που απορρίπτουν τα προηγούμενα και κάνει βήματα προς την εύρεση αποτελεσματικότερων τρόπων θεραπείας και παρέμβασης.

Πρόσφατα δυο πολύ σημαντικές επιστήμες, της ψυχολογίας και της διατροφής ακολουθούν παράλληλες πορείες. Στην Αμερική τα τελευταία χρόνια έχουν αναπτυχθεί εκπαιδεύσεις σε ακαδημαϊκό και σε επαγγελματικό επίπεδο (eating psychology) που έχουν σαν σκοπό την έρευνα και την εφαρμογή νέων δεδομένων στο χώρο της διατροφικής  ? ψυχικής υγείας.

Σε πολλούς ειδικούς που εργάζονται στους παραπάνω χώρους έχει γίνει σαφές ότι για να βοηθηθεί κάποιος ώστε να έχει σωστές διατροφικές συνήθειες χρειάζεται να καταλάβει τη λειτουργία που έχει το φαγητό για τον ίδιο. Στις περισσότερες περιπτώσεις το τελευταίο λειτουργεί ως υποκατάστατο ακάλυπτων συναισθηματικών αναγκών. ?Ετσι, η ανάγκη για επιβίωση που υπηρετεί το φαγητό μετατρέπεται σε ανάγκη για συναισθηματική επιβίωση. Με αποτέλεσμα να τρώμε για να νιώσουμε καλά.

Σε πολλές περιπτώσεις ασθενών αντιμετωπίζουμε μεγάλη αντίσταση στο να αποδεχτούν ότι μια διατροφική δυσλειτουργία είναι ένα σήμα κινδύνου για μια γενικότερη ψυχολογική κατάσταση. Πολλές φορές η σχέση που έχουμε με το φαγητό αντικατοπτρίζει τη σχέση μας με τη δουλειά, τα χρήματα, τις προσωπικές σχέσεις και το καθημερινό άγχος. Υπάρχει μεγάλη δυσκολία στο να κατανοήθεί το γεγονός ότι η διατροφή και η ψυχολογία ακολουθούν παράλληλους δρόμους και όχι διαφορετικούς.

Δυο πολύ σημαντικές αρχές που ακολουθούμε στις θεραπείες απο την πλευρά της ψυχολογίας είναι το να μάθουμε  να τρώμε με ενσυναίσθηση (mindfulness eating) και να μην καταπιέζουμε τις σκέψεις για φαγητό (suppressing food thoughts) καθώς αυτό μας οδηγεί σε περισσότερα υπερφαγικά επεισόδια. Η επιστήμη της διατροφής μας παρέχει παράλληλα  τη σωστή κατεύθυνση, εξατομικευμένα για το τι διατροφικά μας ταιριάζει. Δεν υπάρχουν, λοιπόν, μαγικές δίαιτες όπως παρακολουθούμε καθημερινά στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Ο σωστός δρόμος είναι μοναδικός και διαφορετικός για τον καθένα μας.

Πηγή:

Εύη Νεοφώτιστου Μ.Sc., Ψυχολόγος ? Ανάλυση Συμπεριφοράς στο  e-psychology.gr/eating-disorders

 

Πρόσφατα Άρθρα

Επιτυχής Πραγματοποίηση Ημερίδας στην ΚΕΔΗΣ

Επιτυχής Πραγματοποίηση Ημερίδας στην ΚΕΔΗΣ

Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων της ΚΕΔΗΣ την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα με θέμα την Δυσλεξία και την
Read More
Πραγματοποίηση επιμορφωτικής ημερίδας για τους εκπαιδευτικούς της Δ.Δ.Ε. Σερρών

Πραγματοποίηση επιμορφωτικής ημερίδας για τους εκπαιδευτικούς της Δ.Δ.Ε. Σερρών

Ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων διοργανώνει και πραγματοποιεί επιμορφωτική ημερίδα με θέμα: "Τα προβλήματα υγείας στο πλαίσιο της σχολικής ζωής, καθοριστικός
Read More
Πραγματοποίηση Βιωματικής Δράσης «Α’ Βοηθειών» στο Γυμνάσιο Σκουτάρεως

Πραγματοποίηση Βιωματικής Δράσης «Α’ Βοηθειών» στο Γυμνάσιο Σκουτάρεως

Ο Σ.Σ.Ν. έκανε αποδεκτό το αίτημα συνεργασίας του Γυμνασίου Σκουτάρεως και η υπεύθυνη του σταθμού κα. Φωφώ Καραμανίδου θα πραγματοποιήσει
Read More
{"dots":"false","arrows":"true","autoplay":"true","autoplay_interval":"3000","speed":"300","rtl":"false"}

Κατηγορίες

  • Χωρίς κατηγορίες

Επισκέπτες

0000316