Home » Χωρίς κατηγορία

Category Archives: Χωρίς κατηγορία

Οδικός Σχολικός Άξονας … Καλλιεργώντας το αίσθημα του Δικαίου

Οι σχολικές μονάδες της Δ.Δ.Ε. Σερρών που εκδήλωσαν το ενδιαφέρον συμμετοχής στην δράση, άρχισαν την πραγματοποίηση των διδακτικών επισκέψεων στο Δικαστικό Μέγαρο. Μία ακόμα επωφελής και καρποφόρα συνεργασία του Σ.Σ.Ν. με το Δικαστήριο Ανηλίκων και συγκεκριμένα με την επιμελήτρια ανηλίκων,νομικό κα. Ελένη Χατζηβασιλείου για το σχολικό έτος 2017-18. Η υπεύθυνη του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων κα. Φωφώ Καραμανίδου συντονίζει τη δράση και εμπλέκεται με ενεργό τρόπο σε αυτή μιλώντας στους εφήβους για τα αποτελέσματα που έχουν στην καθημερινότητα τους η τήρηση και η παραβίαση των κανόνων και των ορίων στη ζωή τους. 

1ο ΓΕ.Λ. Σερρών, Γυμνάσιο Σιδηροκάστρου, ΓΕ.Λ. Σκουτάρεως

 

 

4ο Γυμνάσιο Σερρών Εκπαιδευτική Παρέμβαση με θέμα: Είμαστε Συμμαθητές και Είμαστε Δίπλα σου

Ο Σ.Σ.Ν. στο πλαίσιο της συνεργασίας με το κέντρο πρόληψης ΌΑΣΙΣ πραγματοποιεί μία σειρά παρεμβάσεων σε σχολικές μονάδες της Δ.Δ.Ε. Σερρών με θέμα: «Είμαστε συμμαθητές και είμαστε δίπλα σου» την Τετάρτη 24-1-2018.

Η υπεύθυνη του σταθμού κα. Φωφώ Καραμανίδου με την ψυχολόγο του κέντρου ΟΑΣΙΣ κα. Φανή Καραγκιόζη βρέθηκαν κοντά στους μαθητές της Α’ τάξης και τους παρακίνησαν με βιωματικό τρόπο στην εμπέδωση του θέματος.

Ο Σ.Σ.Ν. ευχαριστεί την διευθύντρια κα. Χριστίνα Παπαδημητρίου για την άψογη φιλοξενία.

 

Ημερίδα Ευαισθητοποίησης στο Γυμνάσιο Λευκώνα

Ο Σ.Σ.Ν. πραγματοποιώντας μία σειρά δράσεων ευαισθητοποίησης στις σχολικές μονάδες της Δ.Δ.Ε. Σερρών αποδέχτηκε την πρόσκληση του Γυμνασίου Λευκώνα και υλοποίησε σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ημερίδα ευαισθητοποίησης την Τρίτη 23-1-2018 με θέμα: «Ας μιλήσουμε για αυτά που μας ενδιαφέρουν»

Οι γιατροί κ. Α. Αναστασιάδης και Ν. Παπαδόπουλος καθώς η εξαίρετη ψυχολόγος κ.Φ. Τσουκνίδα παρουσίασαν με έναν ουσιαστικό τρόπο που κέντρισε το ενδιαφέρον των μαθητών σε θέματα που τους ενδιαφέρουν.

Ο διευθυντής του σχολείου κ. Σ. Ρίζος και ο σύλλογος καθηγητών ανταποκρίθηκαν τα μέγιστα.

Ο Σ.Σ.Ν. δια της υπευθύνου του κας. Φ. Καραμανίδου εκφράζει τις ευχαριστίες του για την άρτια συνεργασία – συνδιοργάνωση.

 

 

 

Ημερίδα Ευαισθητοποίησης με θέμα: Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης: Ψυχαγωγία ή Κίνδυνος;

Ο Σ.Σ.Ν. και το 2ο Γυμνάσιο Σερρών, την Πέμπτη 18-01-2018, συνδιοργάνωσαν ημερίδα ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης με θέμα: «Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης: Ψυχαγωγία ή Κίνδυνος». Ομιλητές ο κ. Βασίλης Εφόπουλος, σχολικός σύμβουλος πληροφορικής, η κα. Φωφώ Καραμανίδου, υπεύθυνη του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων, και ο κ. Κωνσταντίνος Νησούδης, αστυνομικός της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών.

Την ημερίδα παρακολούθησαν οι μαθητές της Β’ τάξης του σχολείου και οι εκπαιδευτικοί τους. Στο τέλος των εισηγήσεων εκφράστηκαν απορίες και προβληματισμοί εκ μέρους των μαθητών, οι οποίες συζητήθηκαν και απαντήθηκαν με ένα διαλεκτικό τρόπο από τους εισηγητές.

Ο Σ.Σ.Ν. ευχαριστεί όλους τους εμπλεκομένους για την επιτυχή έκβαση της δράσης.

αφίσα ημερίδας

 

 

 

Εκπαιδευτική Ενημέρωση Ευαισθητοποίησης στο ΓΕΛ Πεντάπολης

«Στην παρέα μου δεν υπάρχουν καπνιστές: Γνωρίζουμε τις αρνητικές συνέπειες του καπνίσματος»

Ο Σ.Σ.Ν. της Δ.Δ.Ε. Σερρών έκανε αποδεκτό το αίτημα του ΓΕ.Λ. Πεντάπολης και με κλιμάκιο γιατρών της Διεύθυνσης υγείας Σερρών πραγματοποίησε εκπαιδευτική ενημέρωση ευαισθητοποίησης κατά του καπνίσματος στους μαθητές του σχολείου.

Ομιλητές οι γιατροί κ. Τ. Αναστασιάδης και Ν. Παπαδόπουλος.

Χαιρετισμό απηύθυνε η υπεύθυνη του Σ.Σ.Ν. κα. Φωφώ Καραμανίδου.

Εφηβεία, Γονεϊκός ρόλος: Θέσπιση Ορίων

Η υπεύθυνη του Σ.Σ.Ν. κα. Φωφώ Καραμανίδου, προσκεκλημένη από το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων και από το Σύλλογο Διδασκόντων Καθηγητών του Γυμνασίου Νιγρίτας, έθιξε το θέμα: « Εφηβεία, Γονεϊκός ρόλος: Θέσπιση Ορίων » με ένα διαδραστικό τρόπο στην Ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στον χώρο εκδηλώσεων του σχολείου την Τετάρτη 29-11-2017.

Σε ένα κοινό ζωντανό, δυναμικό και ευέλικτο.

Έκφραση Ευχαριστιών

Ο Σ.Σ.Ν. της Δ.Δ.Ε. Σερρών ευχαριστεί θερμά τον Διευθυντή του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Σερρών και εικαστικό κ. Κωνσταντίνο Λάσκαρη για την άψογη συνεργασία και την φιλοτέχνηση των αφισών και των προσκλήσεων/προγραμμάτων των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Σ.Σ.Ν.

Έναρξη Συνεργασίας με Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας Σερρών

Ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων της Δ.Δ.Ε. Σερρών πραγματοποιεί συνεργασία με τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφερειακής Ενότητας Σερρών.

Συνεργασία με το “Παλλατίδειο” Γυμνάσιο Σιδηροκάστρου

Η υπεύθυνη του Σ.Σ.Ν. κα Φωφώ Καραμανίδου, την Δευτέρα 30/10/2017 πραγματοποίησε  εκπαιδευτική παρέμβαση στους μαθητές του γυμνασίου  την 3η διδακτική ώρα με θέμα “Δίνω αξία στον εαυτό μου, αποκτώ τον σεβασμό του άλλου”.

Συνεργασία Σ.Σ.Ν. με ΓΕΛ Σιδηροκάστρου

Ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων αποδέχτηκε το αίτημα συνεργασίας του ΓΕΛ Σιδηροκάστρου και η υπεύθυνη Φωφώ Καραμανίδου, θα πραγματοποιήσει εκπαιδευτική ενημέρωση στους μαθητές με θέμα «Εφηβεία – Ατομική υγιεινή και Ψυχική Ευεξία» την Δευτέρα 30-10- 2017 την 2η διδακτική ώρα.

Πρόσφατα Άρθρα

6 Φεβρουαρίου Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου

6 Φεβρουαρίου Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου

Ο Σ.Σ.Ν. με αφορμή τη διεθνή ημέρα για το ασφαλές διαδίκτυο συνδιοργάνωσε ημερίδα ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης με το Γυμνάσιο Νέου
Read More
Οδικός Σχολικός Άξονας … Καλλιεργώντας το αίσθημα του Δικαίου

Οδικός Σχολικός Άξονας … Καλλιεργώντας το αίσθημα του Δικαίου

Οι σχολικές μονάδες της Δ.Δ.Ε. Σερρών που εκδήλωσαν το ενδιαφέρον συμμετοχής στην δράση, άρχισαν την πραγματοποίηση των διδακτικών επισκέψεων στο
Read More
4ο Γυμνάσιο Σερρών Εκπαιδευτική Παρέμβαση με θέμα: Είμαστε Συμμαθητές και Είμαστε Δίπλα σου

4ο Γυμνάσιο Σερρών Εκπαιδευτική Παρέμβαση με θέμα: Είμαστε Συμμαθητές και Είμαστε Δίπλα σου

Ο Σ.Σ.Ν. στο πλαίσιο της συνεργασίας με το κέντρο πρόληψης ΌΑΣΙΣ πραγματοποιεί μία σειρά παρεμβάσεων σε σχολικές
Read More
{"dots":"false","arrows":"true","autoplay":"true","autoplay_interval":"3000","speed":"300","rtl":"false"}

Επισκέπτες

0000558