Home » Χωρίς κατηγορία

Category Archives: Χωρίς κατηγορία

Θεματική Εβδομάδα Γυμνάσιο Σκουτάρεως

Την Δευτέρα 14/05/2018 ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας συνδιοργάνωσε ημερίδα στο πλαίσιο της θεματικής εβδομάδας με θέμα «Ενδιαφέρομαι – Πληροφορούμαι – Γνωρίζω: Εφηβεία και Υγιεινή Διαβίωση».

Η δράση επικεντρώθηκε στο θεματικό άξονα της διατροφής συνδέοντας την τροφή με τις πέντε αισθήσεις του εαυτού. Μέσα από ένα βιωματικό τρόπο παρουσίασης οι μαθητές επεξεργάστηκαν «σενάρια εργασίας» και παρουσίασαν τα πορίσματα. Εμψυχωτές της δράσης οι: κ. Αναστάσιος Αναστασιάδης, γιατρός, Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Υγείας της Π.Ε. Σερρών, ο κ. Νάσος Παπαδόπουλος, η κα. Ελένη Σκέμπερη γιατροί της Διεύθυνσης Υγείας της Π.Ε. Σερρών καθώς και η κα Φωτεινή Τσουκνίδα, ψυχολόγος της υπηρεσίας η οποία υπήρξε η συντονίστρια της όλης δράσης.

Στη δράση συμμετείχε με ενεργό τρόπο και η υπεύθυνη του Σ.Σ.Ν. κα Φωφώ Καραμανίδου.

Ο ΣΣΝ εκφράζει τις ευχαριστίες του στην διευθύντρια του σχολείου κα Χριστίνα Καρακώτσου καθώς και στο σύλλογο διδασκόντων καθηγητών για την εξαιρετική και άψογη συνεργασία.

Ευχαριστήρια Επιστολή Γυμνάσιο Σκουτάρεως: 

Download (DOCX, Unknown)

Εκδήλωση με Θέμα Εφηβεία και Σεξουαλικότητα

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών δια του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων, η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών δια της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας και ο Ιατρικός Σύλλογος Σερρών συνδιοργάνωσαν εκδήλωση με θέμα «Εφηβεία και Σεξουαλικότητα».

Ομιλητής ο Αν. Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ Λουκάς Αθανασιάδης. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε 23 Απριλίου 2018 από τις 18:30 μ.μ. έως 20:00 μ.μ. Χώρος διεξαγωγής το αμφιθέατρο «Γεώργιος Καφταντζής» της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από θεατρικό μονόλογο με τον τίτλο Μίλα μου. Το κείμενο έγραψε η εκπαιδευτικός και συγγραφέας κα Αντωνία Θεοχαρίδου, τη σκηνοθετική επιμέλεια υπέγραψε η εκπαιδευτικός και θεατρολόγος κα Μαρία Μεντίζη. Η μαθήτρια της Β Λυκείου του Μουσικού σχολείου Σερρών Χριστίνα Θεολόγου υποδύθηκε το ρόλο της «Ζωής».

Ο συντονισμός της εκδήλωσης έγινε από τον ψυχίατρο, συντονιστή διευθυντή της ψυχιατρικής κλινικής του Γ.Ν. Καβάλας, κ. Μιχάλη Σωτηρίου. Η υπεύθυνη του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων κα Φωφώ Καραμανίδου παρουσίασε την εκδήλωσε.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο κ. Ιωάννης Μωυσιάδης, Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, ο κ. Κωνσταντίνος Τενεκετζής, Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, ο κ. Άγγελος Βάκαλος, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Σερρών και ο κ. Αναστάσιος Αναστασιάδης, ιατρός, προϊστάμενος τμήματος Δημόσιας Υγείας Π.Ε. Σερρών.

Γονείς και εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν την εκδήλωση με ενδιαφέρον καθώς και εκπρόσωποι των φορέων της πόλης.

 

21 ΜΑΡΤΙΟΥ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΦΥΛΕΤΙΚΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ & ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ

Με δύο αναφορές, η πρώτη στην Ποίηση του Μ. Μπρεχτ και η δεύτερη στο ποίημα του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου ” Ρατσισμός: Λεηλασία ψυχής” ξεκίνησε τις διαλέξεις του στο 4ο Γυμνάσιο Σερρών και στο Μουσικό Σχολείο Σερρών ο ομότιμος καθηγητής του Παιδαγωγικού τμήματος κ. Γεώργιος Τσιάκαλος προσκεκλημένος του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων της Δ.Δ.Ε. Σερρών.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί απόλαυσαν το χειμαρρώδη καταιγιστικό λόγο του! Στη συνέχεια επισκέφθηκε το TV Επιλογές όπου παραχώρησε συνέντευξη, καθώς και τα τμήματα προσφύγων στο Μουσικό Σχολείο και το κέντρο φιλοξενίας τους. Στις διαλέξεις παρευρέθηκε ο Διευθυντής της Δ.Δ.Ε. κ. Κωνσταντίνος Τενεκετζής και η Προϊσταμένη εκπαιδευτικών θεμάτων της Δ.Δ.Ε. κα Μ. Σαμαρτζίδου. Ευχαριστούμε τις Διευθύντριες κα Χριστίνα Παπαδημητρίου και την κα Ευαγγελία Σκέμπερη για την εποικοδομητική συνεργασία και την άψογη φιλοξενία καθώς και τον εκλεκτό προσκεκλημένο που μας τίμησε με την παρουσία του.

”ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΞΙΕΣ” – ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ & ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ

Την Τρίτη 20 Μαρτίου 2018 400 μαθητές απο τα Γυμνάσια της πόλης των Σερρών με τους καθηγητές τους πλημμύρισαν τα ”Αστέρια” του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών. Μιλήσαμε για αξίες στην ημερίδα ευαισθητοποίησης για τον σχολικό εκφοβισμό και τον κοινωνικό ρατσισμό. Η Χρυσή Ολυμπιονίκης και Αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Κεντρικής Μακεδονίας κα. Βούλα Πατουλίδου ήταν το τιμώμενο πρόσωπο και η κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης. Την ημερίδα συνδιοργάνωσαν το 1ο Γυμνάσιο Σερρών, το 3ο Γυμνάσιο Σερρών, το Μουσικό Σχολείο Σερρών και ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων της Δ.Δ.Ε. Σερρών.

Παρευρέθηκαν στην ημερίδα με θέμα: ”Ας μιλήσουμε για αξίες: Αποδυναμώνουμε τον σχολικό εκφοβισμό, εξοβελίζουμε τον κοινωνικό ρατσισμό. Ο Εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σερρών, ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Σερρών κ. Ιωάννης Μωυσιάδης, ο Διευθυντής της Δ.Δ.Ε. Σερρών κ. Κωνσταντίνος Τενεκετζής, ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών κ. Ξενοφών Παπασταμόπουλος, οι Σχολικοί Σύμβουλοι κ. Απόστολος Ντάνης και Λεωνίδας Παρτσανάκης, ο Πρόερδος της ΚΕΔΗΣ κ. Βασίλης Τερζής, ο Προιστάμενος Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Πρωτοβάθμιας κ. Γεώργιος Κοντόπουλος, ο υπεύθυνος του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων της Πρωτοβάθμιας κ. Ιωάννης Πούλιος, η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών κα. Καλλιόπη Ευαγγελίδου, ο Προιστάμενος του Τμήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πολιτισμού κ. Βασίλης Βαφειάδης, ο κ. Σπυρόπουλος απο την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, καθώς και οι Διευθύντριες και Διευθυντές των Γυμνασίων της πόλης. Το εικαστικό έργο που κόσμησε την εκδήλωση, φιλοτέχνησε και δημιούργησε ο εκπαιδευτικός των καλλιτεχνικών του 3ου Γυμνασίου Σερρών κ. Ευστράτιος Γιαννακούδης. Την ημερίδα συντόνισε και παρουσίασε η υπεύθυνη του Σ.Σ.Ν. Σερρών κα. Φωφώ Καραμανίδου.

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ – ”ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ: ΗΓΕΣΙΑ & ΣΧΟΛΙΚΗ ΑΙΘΟΥΣΑ”

Την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018 στο 6ο Γυμνάσιο Σερρών πραγματοποιήθηκε επιμορφωτικό σεμινάριο για τα στελέχη της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Εισηγητής ο κ. Κωνσταντίνος Τενεκετζής, Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η κα Μαρία Δημάση, Αναπληρώτρια καθηγήτρια του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και ο Αρχιμανδρίτης π. Απόστολος Καβαλιώτης. Η υπεύθυνη του Σ.Σ.Ν. κα Φωφώ Καραμανίδου συντόνισε το σεμινάριο. Ο Σ.Σ.Ν. με το 6ο Γυμνάσιο Σερρών συνδιοργάνωσε τη δράση. Ευχαριστώ όλους για τη συμμετοχή τους, αλλά και τους εκλεκτούς προσκεκλημένους για την τιμή που μας έκαναν να επισκεφτούν την πόλη μας και να συμμετάσχουν σε αυτό.

6 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018 – ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ

Στο 4 ΓΕΛ Σερρών ο Σ.Σ.Ν. πραγματοποίησε ημερίδα με θέμα: ”Ενδυνάμωση σχέσης VS Σχολικός εκφοβισμός”. Οι μαθητές της Α τάξης ευαισθητοποιήθηκαν και συμμετείχαν με παιχνίδια ρόλων σε βιωματικές προσομοιώσεις. Εμψυχώτριες της δράσης η κα Αλεξάνδρα Γέροντα Ψυχολόγος του ΚΕΔΔΥ Σερρών, η κα Φανή Καραγκιόζη Ψυχοπαιδαγωγός του Κέντρου Πρόληψης ”ΌΑΣΙΣ” και η κα Φωφώ Καραμανίδου υπεύθυνη του Σ.Σ.Ν. Σερρών. Ο Σ.Σ.Ν. ευχαριστεί το Διευθυντή κ. Δημήτρη Σωτηριάδη, τους Υποδιευθυντές και το Σύλλογο Διδασκόντων για την εποικοδομητική συνεργασία και την άψογη φιλοξενία.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ Α ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΣΤΟ ΓΕΛ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ – “Μαθαίνω – Σώζω Ζωές”

Ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων  ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του ΓΕΛ Σιδηροκάστρου και η υπεύθυνη του Σ.Σ.Ν. κ.α. Φωφώ Καραμανίδου πραγματοποίησε επίδειξη δεξιοτήτων Α βοηθειών στις θεματικές ενότητες “Ρινορραγία, Διάστρεμμα ποδοκνημικής άρθρωσης, χειρισμός Heimlich, πλάγια θέση, επιληψία, ΚΑΡΠΑ” την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018. Μαθητές του σχολείου συνέβαλαν στην υλοποίηση της επίδειξης των δεξιοτήτων. Ο Σ.Σ.Ν. ευχαριστεί το διευθυντή του σχολείου για την άψογη φιλοξενία.

 

Οδικός Σχολικός Άξονας … Καλλιεργώντας το αίσθημα του Δικαίου

Οι σχολικές μονάδες της Δ.Δ.Ε. Σερρών που εκδήλωσαν το ενδιαφέρον συμμετοχής στην δράση, άρχισαν την πραγματοποίηση των διδακτικών επισκέψεων στο Δικαστικό Μέγαρο. Μία ακόμα επωφελής και καρποφόρα συνεργασία του Σ.Σ.Ν. με το Δικαστήριο Ανηλίκων και συγκεκριμένα με την επιμελήτρια ανηλίκων,νομικό κα. Ελένη Χατζηβασιλείου για το σχολικό έτος 2017-18. Η υπεύθυνη του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων κα. Φωφώ Καραμανίδου συντονίζει τη δράση και εμπλέκεται με ενεργό τρόπο σε αυτή μιλώντας στους εφήβους για τα αποτελέσματα που έχουν στην καθημερινότητα τους η τήρηση και η παραβίαση των κανόνων και των ορίων στη ζωή τους. 

1ο ΓΕ.Λ. Σερρών, Γυμνάσιο Σιδηροκάστρου, ΓΕ.Λ. Σκουτάρεως

 

 

4ο Γυμνάσιο Σερρών Εκπαιδευτική Παρέμβαση με θέμα: Είμαστε Συμμαθητές και Είμαστε Δίπλα σου

Ο Σ.Σ.Ν. στο πλαίσιο της συνεργασίας με το κέντρο πρόληψης ΌΑΣΙΣ πραγματοποιεί μία σειρά παρεμβάσεων σε σχολικές μονάδες της Δ.Δ.Ε. Σερρών με θέμα: «Είμαστε συμμαθητές και είμαστε δίπλα σου» την Τετάρτη 24-1-2018.

Η υπεύθυνη του σταθμού κα. Φωφώ Καραμανίδου με την ψυχολόγο του κέντρου ΟΑΣΙΣ κα. Φανή Καραγκιόζη βρέθηκαν κοντά στους μαθητές της Α’ τάξης και τους παρακίνησαν με βιωματικό τρόπο στην εμπέδωση του θέματος.

Ο Σ.Σ.Ν. ευχαριστεί την διευθύντρια κα. Χριστίνα Παπαδημητρίου για την άψογη φιλοξενία.

 

Ημερίδα Ευαισθητοποίησης στο Γυμνάσιο Λευκώνα

Ο Σ.Σ.Ν. πραγματοποιώντας μία σειρά δράσεων ευαισθητοποίησης στις σχολικές μονάδες της Δ.Δ.Ε. Σερρών αποδέχτηκε την πρόσκληση του Γυμνασίου Λευκώνα και υλοποίησε σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ημερίδα ευαισθητοποίησης την Τρίτη 23-1-2018 με θέμα: «Ας μιλήσουμε για αυτά που μας ενδιαφέρουν»

Οι γιατροί κ. Α. Αναστασιάδης και Ν. Παπαδόπουλος καθώς η εξαίρετη ψυχολόγος κ.Φ. Τσουκνίδα παρουσίασαν με έναν ουσιαστικό τρόπο που κέντρισε το ενδιαφέρον των μαθητών σε θέματα που τους ενδιαφέρουν.

Ο διευθυντής του σχολείου κ. Σ. Ρίζος και ο σύλλογος καθηγητών ανταποκρίθηκαν τα μέγιστα.

Ο Σ.Σ.Ν. δια της υπευθύνου του κας. Φ. Καραμανίδου εκφράζει τις ευχαριστίες του για την άρτια συνεργασία – συνδιοργάνωση.

 

 

 

Πρόσφατα Άρθρα

Θεματική Εβδομάδα 6ο Γυμνάσιο Σερρών

Θεματική Εβδομάδα 6ο Γυμνάσιο Σερρών

Ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων έκλεισε τη θεματική εβδομάδα με την πραγματοποίηση ημερίδας στο 6ο γυμνάσιο Σερρών την Πέμπτη 24/05/2018 με
Read More
Θεματική Εβδομάδα Γυμνάσιο Κάτω Ποροΐων

Θεματική Εβδομάδα Γυμνάσιο Κάτω Ποροΐων

Δεύτερος κύκλος εκπαιδευτικής ενημέρωσης με θέμα «Θεματικές Ενότητες: Α' Βοηθειών» ενταγμένης στο πλαίσιο δράσεων της θεματικής εβδομάδας πραγματοποιήθηκε από την
Read More
Θεματική Εβδομάδα Γυμνάσιο Λιβαδιάς

Θεματική Εβδομάδα Γυμνάσιο Λιβαδιάς

Την Πέμπτη 17/05/2018 η υπεύθυνη του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων κα Φωφώ Καραμανίδου επισκέφτηκε το Γυμνάσιο Λιβαδιάς και στο πλαίσιο των
Read More
{"dots":"false","arrows":"true","autoplay":"true","autoplay_interval":"3000","speed":"300","rtl":"false"}

Επισκέπτες

0003174