Home » Διαδίκτυο » Διαγωνισμός του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου

Διαγωνισμός του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου

ΘΕΜΑ: «Ενημέρωση σχετικά με διαγωνισμό του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου»

Σχετ. έγγραφo:τo με αρ. πρ. 178192/ΓΔ4/25-10-2016 εισερχόμενο του οικείου Υπουργείου.

Σας ενημερώνουμε ότι, στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου στις 7 Φεβρουαρίου 2017, το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνει διαγωνισμό καλύτερης εικονογραφημένης ιστορίας ή βίντεο ή scratch, με θέμα «Εκπαιδεύοντας τον παππού στο Διαδίκτυο», ο οποίος απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων (ατομική ή ομαδική εργασία). Ειδικότερα, οι μαθητές καλούνται να δημιουργήσουν μια εικονογραφημένη ιστορία ή ένα βίντεο βάζοντας την τρίτη ηλικία σε διαδικτυακές περιπέτειες, αναδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο το θέμα του ψηφιακού αναλφαβητισμού των ενηλίκων. Μέσα από αυτή τη διαδικασία οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να συστήσουν στους ενήλικες το μαγικό κόσμο του διαδικτύου και να τους εκπαιδεύσουν σε βασικές δεξιότητες. Βασική επιδίωξη του προγράμματος είναι η καταπολέμηση του ψηφιακού αποκλεισμού στην Ελλάδα. Μέσα από την διαδικασία του διαγωνισμού τα παιδιά θα βελτιώσουν τις σχέσεις τους με τις γιαγιάδες και τους παππούδες, θα αντιληφθούν τον ψηφιακό αναλφαβητισμό τους και θα τους δοθεί η ευκαιρία να τους βοηθήσουν να ανακαλύψουν τον μαγικό κόσμο του διαδικτύου.

 

Στόχοι του διαγωνισμού είναι να καλλιεργήσουν οι μαθητές και οι μαθήτριες δεξιότητες συνεργασίας και επικοινωνίας τόσο μεταξύ τους όσο και με τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους, να είναι σε θέση να συζητούν μεταξύ τους, να ανταλλάσουν απόψεις, να επιχειρηματολογούν και να εργάζονται σε ομάδες, να αποκτήσουν ενεργητική στάση σε θέματα ασφάλειας στο διαδίκτυο, να αποκτήσουν κριτική ικανότητα στις πληροφορίες που διαβάζουν στο διαδίκτυο, να αναπτύξουν κοινωνική συνείδηση μέσα από την χαρά της προσφοράς και της αλληλεγγύης, να αναπτύξουν εθελοντική συνείδηση στην καταπολέμηση του ψηφιακού αναλφαβητισμού, να ανακαλύψουν τον κόσμο της εικονογράφησης και της παραγωγής video και γενικότερα να αποκτήσουν γνώσεις για το ασφαλές και δημιουργικό διαδίκτυο.

Οι εικονογραφημένες ιστορίες ή βίντεο ή scratch θα αποσταλούν στο Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου στη διεύθυνση contact@saferinternet4kids.gr έως την καταληκτική ημερομηνία που είναι η 20η Ιανουαρίου 2017. Εναλλακτικά μπορούν να μεταφορτωθούν σε commonrepository (dropbox, youtube, κ.λπ.) και να κοινοποιηθεί η διεύθυνση στο παραπάνω e-mail. Το e-mail που θα αποσταλεί θα πρέπει να έχει τίτλο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ SID 2017.

Επιπλέον, οι ιστορίες, μπορούν να αναρτηθούν στο Twitter με #ΔιαγωνισμόςSID2017. Οι καλύτερες δημιουργίες θα προκύψουν από ψηφοφορία των πρεσβευτών της Ακαδημίας Ασφαλούς Διαδικτύου SaferInternet4Kids (150 Μέλη). Το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου διαθέτει ένα δίκτυο 150 συνεργατών από τον χώρο της εκπαίδευσης και της ψυχικής υγείας σε όλη την Ελλάδα το οποίο θα υποστηρίξει τις παραπάνω δράσεις.

Τα παιδιά που θα διακριθούν θα κληθούν να παρουσιάσουν την εργασία τους σε ειδική εκδήλωση που θα οργανώσει το Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου στην Αθήνα στις 7 Φεβρουαρίου. Πιθανά έξοδα μετακίνησης και διαμονής θα καλυφθούν από το εν λόγω κέντρο. Τα παιδιά που θα διακριθούν θα παρακολουθήσουν δωρεάν την θεατρική παράσταση «Εκπαιδεύοντας τον Παππού στο Διαδίκτυο». Οι καλύτερες εργασίες θα ανακοινωθούν στον δικτυακό χώρο του κέντρου και θα χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία εκπαιδευτικού υλικού του Κέντρου (π.χ. eBook, Webinar, Βίντεο). Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν τα ενδιαφερόμενα σχολεία να επισκέπτονται την ιστοσελίδα www.saferinternet4kids.gr.

Επισημαίνεται ότι η συμμετοχή των μαθητών στον ανωτέρω διαγωνισμό είναι δωρεάν και προαιρετική και ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί, σε συνεργασία και με ευθύνη των Διευθυντών και των Συλλόγων Διδασκόντων των οικείων σχολικών μονάδων, ώστε να μην διαταραχθεί σε καμία περίπτωση η ομαλή λειτουργία των σχολείων.

Δείτε το σχετικό έγγραφο εδώ.

Πρόσφατα Άρθρα

Ζωή: Μπορείτε να σκεφτείτε κάτι πιο σημαντικό;

Ζωή: Μπορείτε να σκεφτείτε κάτι πιο σημαντικό;

Το θέμα της ημερίδας ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης (έγκριση υπ. αριθ. 200248/Δ4/20-11-17) που πραγματοποίησε ο Σ.Σ.Ν. σε συνεργασία με το 2ο
Read More
Α Βοήθειες: Μικρές Πράξεις Καθημερινότητας που Σώζουν Ζωές

Α Βοήθειες: Μικρές Πράξεις Καθημερινότητας που Σώζουν Ζωές

Στο χώρο εκδηλώσεων του Γυμνασίου Σκουτάρεως, την Δευτέρα 11-12-2017 την 4η-5η διδακτική ώρα, υλοποιήθηκε ενημερωτική βιωματική δράση στους μαθητές του
Read More
Εκπαιδευτική Ενημέρωση Ευαισθητοποίησης στο ΓΕΛ Πεντάπολης

Εκπαιδευτική Ενημέρωση Ευαισθητοποίησης στο ΓΕΛ Πεντάπολης

«Στην παρέα μου δεν υπάρχουν καπνιστές: Γνωρίζουμε τις αρνητικές συνέπειες του καπνίσματος» Ο Σ.Σ.Ν. της Δ.Δ.Ε. Σερρών έκανε αποδεκτό το αίτημα
Read More
{"dots":"false","arrows":"true","autoplay":"true","autoplay_interval":"3000","speed":"300","rtl":"false"}

Επισκέπτες

0000382